Excursietips

Wist je dat de Fitis, een vogeltje met een gewicht van 10 gram, in het najaar helemaal van Nederland naar tropisch Afrika vliegt en daarbij op zijn vetreserves de Sahara oversteekt? Dat de IJsvogel helemaal niet van ijs houdt?

Naast enthousiasme brengen de vrijwilligers van NME Overbetuwe interessante kennis over tijdens excursies in de buitenlucht. Een excursiearrangement is niet alleen vervangend maar ook een verrijking van een les uit de methode.

Excursietips

De natuursprong

De gedachte achter dit project is dat spelen en bewegen gezonder is dan stil zitten. En buiten bewegen is nóg gezonder! In de natuur is van alles te zien en te doen.

Lees meer ...

d’ Waaltochten

Avontuurlijk struinen in de uiterwaarden langs de Waal of de Rijn. De kinderen zien met eigen ogen hoe de rivier en de natuur meer ruimte hebben gekregen en de veiligheid is toegenomen.

Lees meer ...

Waterwingebied Fikkersdries

Excursie naar Waterwingebied Fikkersdries, tussen Elst en Driel. Drinkwaterwinning en –zuivering, natuur in het waterwingebied en de kansen die schoon water biedt voor de biodiversiteit.

Lees meer ...

De boerderij

Zelf een koe melken, zien hoe een melkmachine dat doet, in het stro rollen, groentes proeven, appelsap maken en nog veel meer.

Lees meer ...
Schuiven naar boven