Thematips

Biologie Plus helpt basisscholen natuur, wetenschap en techniek vorm en inhoud te geven. Dat doet Biologie Plus door voeding, gezondheid, duurzaamheid, natuur, milieu, wetenschap en techniek op simpele en praktische wijze aan te bieden. Voor scholen is het zelfs mogelijk te profileren tot

NME Overbetuwe werkt samen met het NIBI, de ontwikkelaar van Biologie plus, en kan je helpen bij het vormgeven van het biologie plus programma op jouw school. Lees meer op de website van biologieplusschool

Wij geven je een aantal tips per thema biodiversiteit, afval, water, energie, voedsel en gezondheid. Een aantal ervaringen delen scholen en wij in de vorm van fotoimpressies en verhalen. Kijk wat je met je klas of school kunt doen. 

Thema biodiversiteit

Thema energie en duurzaamheid

Thema afval

Thema voedsel en gezondheid

Dierenwelzijn

Kinderen al jong leren wat dierenwelzijn is? Zodat ze beter in staat zijn een mening te vormen over de omgang met dieren.

Lees meer ...

Thema water

Gastlessen water

Hoe leuk is het om zelf een dijk te inspecteren? Het planten- en dierenleven in de sloot bij de school te onderzoeken? Om zo te ontdekken of het water wel schoon is.

Lees meer ...
Schuiven naar boven