Boomfeestdag 2014

BOOMFEESTDAG 2014

Op 12 maart vond de Nationale Viering Boomfeestdag plaats in Park Lingezegen. Er deden ruim 650 kinderen mee van basisscholen uit de gemeenten Arnhem, Nijmegen en Overbetuwe. Uit onze gemeente namen 8 basisscholen deel. Weervrouw Helga van Leur en rapper Luc Weegels (DoubleL) presenteerden de Boomfeestdag 2014. Luc en Anne, Gerard Joling en Boyband B-Brave sloten de dag af met een optreden.

Het planten van de bomen vond plaats in een weide tussen de Breedlersestraat en de A325, ter hoogte van het viaduct bij Elst. Hier zal dus een groot bos ontstaan. Elke school plantte bovendien een eigen schoolboom, inclusief een zelf beschilderde paal met een plaquette waarop staat van welke school de boom is. De kinderen werden hierbij geïnspireerd door kunstenares Suus Baltussen. Het werd al  met al een kleurrijk geheel!

Daarnaast was er een educatieve GroenMarkt en een Jeugd-Groen-Debat georganiseerd. Hier leerden en debatteerden de kinderen over bomen en natuur met politici.

BOOMPLANTDAG VOOR BASISSCHOOL DE ELSTAR UIT ELST

Met schitterend weer op 14 maart, hebben de leerlingen van de Elstar Staatsbosbeheer geholpen met het aanplanten van 200 populieren in het Spoorbos in Park Lingezegen.

Het startsein werd gegeven door de wethouders Frank van Rooijen en Ruud Mooij van de gemeente Overbetuwe, die daarna ook mee hebben geholpen samen met Natuur- en Milieueducatie NME Overbetuwe/vrijwilligers van Boerderij Lingezegen en medewerkers van Park Lingezegen om de boompjes de grond in te krijgen met hydrokorrels en water. Vooral het water naar boven halen met emmers, was nog een lastige maar wel een uitdagende klus om vooral hierbij droog te blijven. Als beloning kregen de kinderen nog wat te drinken en te eten, zodat ze daarna met z’n allen op de fiets weer richting school konden gaan.

Meer informatie over de Landelijke Boomfeestdag op www.boomfeestdag.nl

Filmpjes over boomknoppen, jaarringen en de ecologie van het bos vindt u op www.schooltv.nl.

Boomfeestdag 2014
Schuiven naar boven