Overige

     Date: Aug 2010
     BOEK NU DE VOORJAARS- of NAJAARSEXCURSIES

     Hét seizoen om met de klas naar buiten te gaan. Tijdens de excursies gebruiken de leerlingen al hun zintuigen om de omgeving te ontdekken. Ze doen daarbij allerlei interessante kennis op over de natuur. Een excursie-arrangement is niet alleen vervangend maar ook een verrijking van een les uit de methode. Reserveer nu

     DE NATUURSPRONG

     Natuursprong is een speel- en beweegprogramma in de natuur met professionele begeleiding. Dit programma van Staatsbosbeheer is ook in de gemeente Overbetuwe met hulp van de vrijwilligers van CNME Hemmen en Boerderij Lingezegen/Landerij de Park. De gedachte achter dit project is dat spelen en bewegen gezonder is dan stil zitten. En buiten bewegen is nóg gezonder! In de natuur is van alles te zien en te doen: hutten bouwen, sporen zoeken en boompje klimmen. Spannende kruip-door-sluip-door paadjes volgen tijdens het stippenspel, zelf touwbruggen bouwen en spellen als ‘ren je rot’ en ‘herken je boom’. Deze uitdagende en leuke spelletjes kunnen de kinderen na afloop ook zelf doen, samen met vriendjes en vriendinnetjes.

      

     d’WAALTOCHTEN DOOR DE UITERWAARDEN

     Dwalen in de uiterwaarden en het wilde landschap langs de rivier ervaren. Avontuurlijk struinen in de uiterwaarden langs de Waal. De kinderen zien met eigen ogen hoe de rivier en de natuur meer ruimte hebben gekregen en de veiligheid is toegenomen. Bovendien maken zij kennis met de bedrijvigheid langs de rivier zoals transport en delfstofwinning.

     Tip: Bekijk met de kinderen ter voorbereiding de d’Waalfilm opwww.dwaalfilm.eu

     Locaties: Struinpad langs de Waal bij het Loenense bos.

     Begeleiding: Excursieleiders van CNME Hemmen.

     Reageren? Klik hier

     NME Overbetuwe Aanbod