Nieuws

Hou’t schoon

Alle kinderen van 8 tot 12 jaar van de basisscholen in de gemeente Overbetuwe kunnen meedoen aan de TV-spelshow “Hou ’t schoon” De afvalrace. Deze wordt gehouden op 23 juni 2018 op Landerij de Park, De Park 12, Elst. Maar publiek is ook leuk!

Vanaf 13.00 uur mogen de kinderen die niet meedoen aan het spelprogramma op de stormbaan.

Heeft u vragen, stuur dan een e.mail naar info@nmeoverbetuwe.nl

Klik hier om naar het filmpje te gaan

Birght Ideas Challenge

Tijdens de bright ideas challenge bedenken leerlingen van groep 7 en 8 oplossingen voor grote uitdagingen. Voor drie van de 17 UN global goals mogen zij hun eigen creatieve uitvindingen en ideeën bedenken. En er geldt maar één regel: alles kan, alles mag.

Klik hier voor meer informatie

De Wilde Stad

De Wilde Stad is de opvolger van de succesvolle film De Nieuwe Wildernis. De film komt op 8 februari 2018 in de bioscoop uit, maar de eerste lessen zijn al online geplaatst. André Kuipers stelt de leerlingen bij iedere les in een clip een ‘filosofische’ vraag over onze relatie met de natuur. Net als bij het in 2013 gelanceerde De Nieuwe Wildernis In De Klas, en Holland, Delta In De Klas (2015) vormt een online platform met educatieve clips, actuele informatie, een interactieve kaart en bijbehorende werkbladen de spil van De Wilde Stad In De Klas.
De educatieve clips nemen de leerlingen mee op een verkenningstocht naar de diepe en vaak humoristische band tussen mens en dier in stedelijke omgeving. Aan de hand van werkbladen ontdekken de leerlingen een ongeziene kant van de natuur in de stad.

Klik hier om naar de website te gaan

Bekijk hier onze nieuwe nieuwsbrief