Archief

ARCHIEF 2016

Jeugddebat over Duurzaamheid

Op woensdag 19 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur discussiëren in de raadszaal leerlingen van groep 8 van verschillende scholen in Overbetuwe over Duurzaamheid.

Dit debat wordt live uitgezonden via de livestream van de gemeenteraad van Overbetuwe: Overbetuwe
of via www.raadoverbetuwe.nl (kijk onder het kopje gemeenteraad live).

De kinderen discussieren over stellingen als ‘Investeren in een schoon milieu is belangrijker dan investeren in speeltoestellen’ en ‘Meer of minder windmolens in Overbetuwe’.

Aan het debat nemen ook kinderburgemeester Wies van der Werf en wethouder duurzaamheid Ben Ross deel. Raadslid Nelis van Bindsbergen neemt de leiding van het debat op zich. De belangrijkste standpunten van de kinderen worden aan de gemeenteraad gegeven. Zo kunnen zij de mening van de kinderen meenemen in hun afwegingen rondom het duurzaamheid van gemeente Overbetuwe.

De NME (stichting Natuur en Milieu Educatie) organiseert samen met gemeente Overbetuwe diverse activiteiten voor kinderen en jeugd tijdens de Week van de wind. Zoals speciale lesprogramma’s voor groep 6 t/m/ 8 over windenergie, bouwpakketten om windmolens te bouwen, bovengenoemd jeugddebat en een prijsvraag op Landerij De Park waarbij kinderen een windmolen maken die echt energie opwekt. En dit is nog maar de helft van alle leuke activiteiten. Meer activiteiten leest u op www.nmeoverbetuwe.nl en www.landerlijdepark.nl

Bekijk hier het programma.

ARCHIEF 2015
GIDSENCURSUS NAJAAR 2015

Klik hier voor informatie gidsencursus najaar 2015.

GIDSENCURSUS VOORJAAR 2015

Klik hier voor informatie gidsencursus voorjaar 2015.

NIEUWE NAAM BOERDERIJ LINGEZEGEN

De meest verrassende middag in het groen!

Deze belofte doet onze samenwerkingspartner de Stichting Boerderij Lingezegen.  Op De Park 12, in Park Lingezegen, op de plaats waar vroeger Kasteel De Park heeft gestaan wordt Landerij De Park gerealiseerd!

De Stichting Boerderij Lingezegen is initiatiefnemer en ’eigenaar’ van Landerij de Park. SBL zorgt dus voor het geheel en organiseert samen met vrijwilligers natuuractiviteiten voor jong en oud op het centrum en in de omgeving.

De opening wordt verwacht in de loop van dit jaar, wij houden u op de hoogte.

Locatie adres: De Park  12, 6661MW Elst.

E: info@landerijdepark.nl  en www.landerijdepark.nl

ARCHIEF 2014
VERSLAG NME SCHOOLCOÖRDINATORENMIDDAG 1 OKTOBER 2014!

Klik hier om het verslag van de coördinatorenmiddag te lezen.

ARCHIEF 2013
RAPPORT UIT OVER ZONNEPANELEN OP SCHOLEN

De Willibrordusschool en nu ook de Clara Fabriciusschool uit Herveld hebben zonnepanelen op hun dak liggen. Wie volgt? NME Overbetuwe ondersteunt de scholen met passende lesmaterialen om het hele project ook educatief te ondersteunen. Duurzame energie en energiebesparing is niet alleen een technisch verhaal, het gaat ook over gedrag. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.

Wilt u meer lezen over waar scholen tegenaan lopen bij de keuze voor zonnepanelen, wat hun ervaringen zijn en waarom ze uiteindelijk wel of niet voor zonnepanelen kiezen? Lees dan het net uitgekomen rapport van SME Advies en HIER opgewekt. Het rapport is hier te downloaden.

BOOMFEESTDAG 20 MAART 2013 – RUIM 350 KINDEREN GAVEN DE BETUWEROUTE EEN GROENE JAS

Ondanks de sneeuwvlokken hadden de ruim 350 kinderen in rap tempo alle bomen in de grond gezet. Het resultaat is prachtig. Op vijf locaties in de gemeente Overbetuwe zijn bomen aangeplant om de Betuweroute en Park Lingezegen een groener karakter te geven.

Wethouder Witjes bedankte alle kinderen, vrijwilligers en organisaties die hebben geholpen de natuur en de gemeente Overbetuwe een stukje groener en gezonder te maken. Hij gaf het estafettestokje, in de vorm van een blad, door aan wethouder Martin Schuurman van de gemeente Neder-Betuwe. Volgend jaar wordt de Betuweroute op boomfeestdag in de gemeente Neder-Betuwe een stukje groener, en zo verder tot Rotterdam.
Bekijk hier binnenkort de foto’s van de boomfeestdag.

Download hier het Persbericht Boomfeestdag 20 maart 2013

ENERGIEMARKT OVERBETUWE

Onze stichting Natuur en Milieu Educatie (NME) heeft deelgenomen aan de Energiemarkt Overbetuwe op 1 en 2 maart 2013

NME Overbetuwe en Boerderij Lingezegen ‘Centrum voor Natuur en Zorg” waren te vinden in het “LINGEMOBIEL“.
We boden basisscholen de mogelijkheden kennis te nemen van energieprojecten voor de jeugd van 11 en 12 jaar.
Voor het Voortgezet onderwijs waren er mogelijkheden kennis te maken met het project: “Scholen voor Duurzaamheid” een brug tussen jongeren en maatschappij.
Daarnaast was er allerhande informatie over het thema: ‘ENERGIE’

Download hier de brochure Energiemarkt 2013 Overbetuwe

NME Overbetuwe Aanbod